Vitamine C

vitamine c

Vitamine C

Vitamine C, is dit ook belangrijk voor mijn huid? Ja!

Vaak zit vitamine C in voedingssuplementen die je misschien wel kent of in sinaassappels. Maar ook zit Vitamine C verwerkt in producten. Vitamine C is namelijk onmisbaar voor huid én lichaam. De sterkte anti-oxidatieve werking neutraliseert de schadelijke effecten van vrije radicalen. Het voorkomt schade aan gezonde huidcellen . Vrije radicalen zijn alle invloeden van buitenaf, denk aan uitlaatgassen, de zon, verwarming etc. Tekenen van huidveroudering worden veroorzaakt door vrije radicalen, zoals pigmentvlekken, huidverslapping en rimpels. 

Vitamine C is erg belangrijk voor de aanmaak van gezond collageen, het stimuleert en ondersteunt de aanmaak van collageen en elastine. Collageen en elastine zorgen ervoor dat je huid in goede conditie blijft. Het is namelijk zo dat hoe ouder je wordt hoe minder elastine en collageen het lichaam aanmaakt. Hierdoor krijg je sneller rimpeltjes of verslapping. 

Ook geeft het verlichting bij puistjes en rosacea (dit zijn verwijde vaatjes die je vaak op de wangen ziet of als iemand heel snel rood wordt). Daarnaast heeft het een sterk verhelderend effect op donkere pigmentvlekken, en frist een doffe, vale huid aanzienlijk op. 

Wat doet vitamine C nog meer voor je lichaam? Het kan preventief werken op luchtweginfecties en het verlicht astma. 

Een gebrek aan vitamine C kan zich uiten in vermoeidheid, gebrek aan eetlust en vatbaarheid voor infecties. 

Het is dus belangrijk voor je binnen- en buitenkant. Je kunt Pure Vitamine C gebruiken om de huid te verbeteren en verder bevindt Vitamine C zich in verse vruchten, en groene bladgroenten. 

Herken jij dit en ben jij op zoek naar de juiste producten? Stuur een appje en ik help je zo snel mogelijk!

Retinol+ C serum IK Skin Perfection €42,45

Kan je huid wel een oppepper gebruiken? Zie je af en toe je vermoeidheid terug in je gezicht? Dat kunnen we je dit, met recht, ‘wondermiddel’ aanraden. Deze vitamineboost maakt je huid gladder en egaler, vermindert fijne lijntjes en verfijnt de huidstructuur. Een stevige en jeugdig uitziende huid maakt jouw dag helemaal goed!

Inhoud: 30ml

Vitamin C serum Salonnepro €29,90

Vitaminencomplex met vitamine C, vitamine E, pro-vitamine B5 (pantenol) en vitamine B3. Inhoud 15 ml.